torsdag 29. oktober 2009

Litt førjulsinspirasjon!

Oi oi for en lekker julekolleksjon! Jeg storkoser meg allerede og ser med glede på bunken enda ubrukte ark som jeg kan kose meg med fremover.

Som Gudrun er jeg litt svak for gaveposer og gavebokser, men syns til stadighet jeg lager det samme. Så jeg fant en måte å gjøre en liten vri på en av mine favoritter slik at den ble mer personlig.

Jeg har lagd en innebygget ramme i lokket på en origamiboks. Hvis du ikke kjenner til denne origamiesken ligger det oppskrifter mange steder på nettet, feks her. Esken består av to likt brettede deler, en bunn og et lokk. Det kan være smart å kappe av 1 cm av bunnarket før man bretter slik at lokket kan gli smidig over. Brett bunnen som vanlig.

Lokket brettes også på vanlig måte, men når alle brettene er på plass brettes det ut igjen og man kan plasserer en ramme i papp på baksiden av arket i den firkanten som utgjør midten. Rammen har jeg laget enkelt ved å klippe til en pappbit på 10x10cm og skåret ut en 8x8cm firkant i midten:

Skjær et kryss i lokkarket som befinner seg inni rammen, brett flippende bak på rammen og lim fast:
Hvis du snur nå skal du se en et innrammet hull midt i arket:

I rammen kan man lime et bilde, en tegning eller hva som helst som gir et personlig preg. Brett sammen på vanlig måte og knytt gjerne et bånd rundt. Voila, personlig gaveeske på 123!Mens jeg laget gaveesken begynte jeg å tenke på julegaver, ønskelister og alt som hører med. Etter litt tankespinn lagde jeg denne LOen:
Den er dobbel og kanskje litt vanskelig å se uten å trykke på bildet.


-Kathrine-

5 kommentarer:

gudrun sa...

Kjempehærlig, Kathrine :) :)
Den ramme-i-lokket ideen er jo helt genial! :)

Lene S sa...

Så herlig boks! Og layouten din er helt fantastisk!! :)

Julia sa...

Denne boksen var nydelig!
Kanskje jeg blir inspirert og "stjeler" ideen :-)

Gladie sa...

Wow, for en fantastisk flott ide! Og så lekkert det ble :)

Camilla G sa...

Nydelig layout, du har så spreke og flotte oppsett!!